Chaos versus onschuld met vernieuwing als de weg ernaar toe

Chaotisch. Zo beschreef ik mezelf nogal vaak, Reader .

Zoals toen ik mijn handtas in het prieel achterliet om dan beneden op het grasveld yoga te geven. Of toen ik mijn fietssleuteltje wéér kwijt was en mijn vriendin er voor de zoveelste keer op aandrong om dat op een vaste plaats weg te steken. Of toen ik bij een andere man in de auto stapte die voor de broodjeszaak stil stond. Of toen ik mijn autosleutel maar niet in het slot van mijn mama’s auto kreeg, tot mijn vriendje al lachend vroeg of zij ook een sticker op de achterruit had met ‘als ze me missen ben ik gaan vissen’.

Grote grutten- ik kan er nu allemaal wel mee lachen maar wat heb ik me vaak achter-lijk en dom gevoeld.

Mijn ADHD bleef ongediagnostiseerd, maar toen ik in Human Design leerde over mijn open hoofd- en ajna center in combinatie met een open wortel centrum, omarmde ik deze realiteit met véél liefde. Er was helemaal nièts mis met mij en dit is de manier waarop ik verondersteld word te functioneren én te leren in & over dit bijzondere leven. We zijn allemaal verschillend en uniek en hebben onze eigen gaven en uitdagingen.

Dat werd me gisteren nog maar eens duidelijk toen ik een SoulTalk / reading podcast mocht opnemen met Quirine Peeters. Een charmante jongedame die ik mocht ontmoeten op de live podcast opname met haar door Peter Snauwaert.Ik was onder de indruk van de rust die ze uitstraalde en ook overbracht tijdens een voor haar toch ook nieuwe ervaring. Ze straalde daarnaast ook een zekere onschuldige wijsheid uit, en dit op 29-jarige leeftijd – zo zie je maar dat wijsheid niet persé jàren nodig heeft om tot volle groei te komen.

Als 1/3 onderzoekende martelaar – emotionele projector met het right angle incarnatiekruis van Spanning (tension) kreeg ze al voldoende zaken op haar pad om voor te strijden en voldoende emotionele provocatie om haar eigen comfortzone (het net als een generator runnen van het bedrijf van haar ouders) in te ruilen voor iets wat beter bij haar missie & energie past. En door nieuwe zaken te testen en uit te proberen (en zo ook te leren wat niét werkt) evolueerde ze razendsnel als holistisch business partner waar ze business principes combineert met intuïtie en spiritualiteit. You gotta love her.

Maar wat me dus het meest prikkelde was haar mentale definitie (hoofd én ajna gedefineerd) én haar stevige roots (wortel-milt en emotioneel centrum gedefinieerd). She’s got her act together en lijkt daarin echt wel het tegengestelde van me, myself and I! Haar open keel en haar open G centrum maken dan weer dat ze heel wat overbrugging nodig heeft in de vorm van ’transits’ (mensen of planeten), waarbij ik meer een ‘one woman’-show ben.

Waarom ik dit allemaal neerschrijf en er, in de ogen van onze resultaatgerichte maatschappij,misschien zelf niet zo goed uitkom? Is om aan te geven dat we allemaal verschillend zijn.
En we allemaal onze eigen lessen hebben mét onze eigen missie en onze eigen energie. En een beetje milder mogen zijn met onszelf! Zoals waarom ik deze maanbrief voor een keertje niet op maandag maar op dinsdag uitstuur omdat het nieuwe podcast programma nog wel wat leergeld vraagt, én ik geen zin /daadkracht had om nog tot ‘s avonds laat te forceren tégen mijn energie in (hello open ego centrum).

En laat dat nu ook aansluiten bij het thema van de energie van de week met de zon in poort 3 (ordering) en de aarde in poort 50 (waarden). Bij het starten van een nieuw begin hebben we de schaduw te overstijgen van chaos, door een nieuwe orde te creëren.

De chaos in de buitenwereld kunnen we niet oplossen, en hoe meer we aan een vaste structuur, een vaste verwachtingen, aan veiligheid en routines vast houden, hoe meer we de verniewing tegen houden of ontvluchten.
Ga je echter naar binnen om daar bij de wortels van jouw verborgen chaos stil te staan, en je bewust te worden van de herkomst van jouw zenuwachtigheid, dàn kan je jezelf gaan overstijgen en tot de diepere harmonie komen in dit leven.

Het leven breidt met andere woorden constant uit waarbij we onze innerlijke chaos projecteren op ons uiterlijke leven.
Eens je hierdoor heen leert te prikken wordt het allemaal véél gemakkelijker en kan je terug gaan genieten van het leven door de ogen van een onschuldig kind. Als een spel waarbij de ervaring en het uitproberen het plezier geeft, en niét de winst of het einddoel.

Ik wens jullie deze week dan ook heel wat mildheid toe ten opzichte van je eigen gecreëerde wetten en de wetten van de tribe. Want sommige wetten zijn gewoon hopeloos verouderd en maken ons niet gelukkig in dit aardse leven. Als we deze ‘wetten’ stap voor stap in ons eigen leven leren doorvoelen en aanpassen naar wat wél bij ons (en onze energie) past, creëren we een rimpel-effect naar een nieuwe orde die traag maar gestaag een nieuwe realiteit voor onze gemeenschap en het collectief zal worden.

Warm Liefs,
Kristin Juliette


Deze vind je misschien ook leuk