De dunne lijn van belonging versus fitting in

You do you and I do me zeg ik een beetje wijsneuzerig tegen mijn man.

Het gesprek ging over onze lichamelijke conditie. Tijdens het skieën (zíjn lievelingssport) had ik zelf opgemerkt dat mijn conditie vroeger beter was. Ik geraakte na een val op een stijle helling maar niet terug recht in mijn eentje omdat mijn quadriceps beenspieren het hadden gehad. Wat meer been spieroefeningen doen vóór we gaan skieën zou zeker helpen.

Maar nu gebruikte mijn man deze info dus om mij de les te lezen over mijn fysieke welzijn tout-court. Zodat we nog lang samen kunnen skieën en wandelen. Op zich wel lief bedoeld dus.

Hij sport elke week competitief, gebruikt een stappenteller en neemt de trap in plaats van de lift. Daar wegen mijn dagelijkse energy flow stretch, adem & meditatie sessies en koude douche niet tegen op. Maar ze houden me wel soepel, geven mijn organen, hormonen & energetisch systeem een boost en leggen mijn mind even helemaal stil…

Punt is dat ik het misschien wel léuk zou vinden als hij ook meer op mijn manier zou leven (bye bye wekelijkse frieten en hello plantaardige eiwitten), maar ik dit niet van hem verwacht.
En dat gaat dus twee kanten uit.
Elkaars waarden en principes respecteren zónder die van jezelf over boord te zwieren. Het is naar mijn gevoel de basis van elke duurzame relatie, of die nu intiem, vriendschappelijk of professioneel is.

En laat dat nu ook het thema van de kosmische energie van deze week zijn!

Je bent een uniek wezen in een groter team/gezin/tribe.
Daarin doe je zaken voor elkaar, krijg je erkenning (vooral voor het samen houden & voeden van je gemeenschap) en leef je volgens de wet van de wederkerigheid. Maar daarom hoef je jezelf niet te veranderen of je waarden aan te passen in functie van de de ander.

Doe je iets op een manier waarbij je het gevoel hebt dat je erbij hoort, hélemaal goed zoals je bent? Of doe je er zelf alles aan om er bij te horen, ook als dit betekent dat jij jezelf gaat aanpassen, no matter what?

It is a thin line… en ik heb mijn lessen zelf ook op de harde manier mogen leren waarbij ik mezelf helemaal kwijt geraakte.

Dus ga ik dan vanaf vandaag maar terug wat frogs proberen te integreren in mijn dagelijkse energy flow practise. Mijn ego centrum is ongedefinieerd dus of ik de wilskracht ga vinden voor iets waar mijn hart niet volledig bij is, is nog de vraag…. 😉

Heb jij de energie & wilskracht om aan conditiesport te doen, of mag het voor jou ook een energetisch welzijnsbadje zijn Reader 🧘‍♀️ ?

Dit weekend hadden we een prachtige en zeer transformerende volle maan. Met de emotioneel melancholische ‘Vissen’ energie van poort 55 was je eigen spirit eren een belangrijke prioriteit. Met de Maan en de Aarde in de Maagdelijke energie van poort 59 konden we dan weer sterk de afwijzingswonde voelen die de kop opsteekt als we voelen dat relaties niet voldoen aan ons verlangen naar intimiteit en diepe verbinding. Belangrijk hierbij is om te voelen wat van jou is, en wat écht is versus een emotionele trauma reaktie op oud zeer.

Ik kreeg er zelf ook echt weer mooie inzichten bij, welke je kan beluisteren op een zeer persoonlijke Full Moon SoulFueled Leven podcast editie (waarvan het thema uiteraard zeer relevant blijft!).

Vandaag mocht ik dan zelf op de podcast komen bij Human Design collega Samia Wielfaert. Nog even wachten voor deze uitkomt, maar het was alleszins een fijne ‘authentieke babbel over mijn eigen Life-Shift (metteen ook de naam van haar podcast), vrijheid, autonomie en spiritualiteit.

Benieuwd of er bij jou ook zaken aan het shiften zijn!

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve managers & ondernemers als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy Lauper


Deze vind je misschien ook leuk