Het spel van de mannelijke en vrouwelijke energetische mind

Kritisch Krisje was de wat stekelige bijnaam die ik mee kreeg omdat ik dingen in vraag durfde stellen die ik eigenlijk gewoon had aan te nemen. Jahaaa ook als kind was ik duidelijk al de onderzoekende martelaar die 1/3 profiel gewijs, alles zélf moest onderzoeken, in vraag stellen en er zelf mee experimenteren alvorens er mijn eigen waarheid aan te kunnen geven.

Het onderzoeken zat bij mij dan vooral in het ervaren en iets minder in het logisch verklaren, want met de ‘eenzijdige logica’ daar had ik nooit zoveel mee.

Mijn uitermate logische man durft me daar wel eens mee uit te lachen, zo van dat is toch lógisch waarbij ik hem dan als een verdwaasd schaap blijf aankijken. De harde wiskunde was mijn slechtste vak (en ik had 8 uur!)), maar Economie, Recht en Wetenschappen deed ik dan weer wél graag. En uiteindelijk koos ik dan als een true multipotentialite voor marketing, taal en communicatie bij mijn verdere studies.

Toen ik jaren terug in loopbaanbegeleiding de Myers Briggs test deed had ik een even grote score op de F (feeling) als de T (thinking), en kreeg de ENF/TP score mee.

Die breinbalans is ook iets wat ik absoluut nodig heb om goed te kunnen functioneren. Ik hou ervan om te onderzoeken maar het moet wel op concrete ervaringen gebaseerd zijn en ook de vrucht ervan moet dan verder toepasbaar zijn in het echt leven..

Vandaar ook dat ik een Human Design cursus ‘logisch’ en gestructureerd ineensteken met mijn toch wel geavanceerde kennis zo moeilijk (lees saai) vind maar enorm veel hou van de real-life begeleidingen met mijn 1:1 klanten waarbij ik binnen de job context, natuurlijk leiderschap, relaties en ouderschap naar de fysieke, emotionele, mentale, relationele én spirituele groeimogelijkheden mag kijken door de lens van Human Design, systemisch bewustzijn en energetisch welzijn.

Ik hou er enorm van om patronen te onderzoeken maar heb daarin afwisseling nodig en besef heel goed dat niet alles lineair verklaard kan worden en dat het mysterie van het leven gewoon geleefd moet worden om zich te openbaren.

Het logisch denken wordt gedreven door twijfel en gaat op zoek naar een waarheid. Het linkerbein, ook wel benoemd als ‘mannelijk’ wil altijd antwoorden door gedetailleerd naar de wortel te gaan van wat de oorzaak is van iets. Maar in dat zoéken naar logische antwoorden (wàt), bewandelt hij vooral een specifiek pad en verliest hij vaak het grotere beeld.

Dat doet het rechter – creatieve-voelende brein (ook wel vrouwelijk genoemd) dan weer wel. Het stelt zich meer open voor het mystieke & het onderbewuste en kijkt veel minder cynisch/sceptisch naar wat niet logisch verklaard kan worden… om zo tot antwoorden te komen over het hoé.

Jammer genoeg is ons onderwijs, onze business wereld en onze maatschappij enorm uit brein balans geraakt.

Het mannelijke brein krijgt bijna overal de voorrang en dan nog vaak op een heel bekrompen manier. In de I Ching heet deze energie van twijfel en (het zoeken naar) waarheid ‘After Completion’ (hexagram 63 in het kroonchakra). Dit betekent dat de waarheid altijd relatief is, en dat we de ‘logische” waarheid altijd verder te bevragen hebben doorheen onze creativiteit. Alleen zo kunnen we als mensheid blijven evolueren en nog meer accurate en beter toepasbare antwoorden vinden.

Sinds mijn pad naar bewustzijn ben ik enorm geboeid door het neurologische, door breinmist (en brein management), neuro divergentie, brein elasticiteit en breinbalans. Als ik één ding geleerd heb is dat je de beide hersenhelften te stimuleren hebt. Logisch ordenend en intuïtief-creatief emotioneel doorvoelend.

Als beide hersenhelften mogen meespelen om jouw mindset te veranderen worden angsten en aandachtstoornissen ook veel kleiner of gewoon minder relevant in jouw leven dat enkel voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen kan worden (Sõren Kierkegaard).

Over hoe je die breinbalans dan kan cultiveren, dààr spreek ik graag over in de SoulFueled Leven podcast van vandaag. Een ‘logisch’ thema als je weet dat de zon momenteel (vanaf het begin van het weekend) in mentale hoofd poort 63 (de logische twijfel) en de aarde in poort 64 (de ervaringsgerichte verwarring) staat. Het is dus de moment bij uitstek om je inspiratie te prikkelen door het lezen van een goed boek, te luisteren naar posdcasts en te mediteren.

Belangrijke regel daarin is om weg te blijven van de zelftwijfel. Deze energie heeft uiteindelijk de intentie om de buitenwereld te stimuleren met jouw hersenspinsels en niet om je binnenwereld overhoop te gooien.

Voel je deze dagen wat meer angsten, twijfels of verwarring optreden Reader , dan weet je wat te doen. Zakken in dat lijf, wandelen in de natuur en je brein voeden met gezonde persoonlijke groei-gerichte zaken om weg te blijven van de internalisering van die twijfels.

Een goede plaats om te starten is mijn SoulFueled Leven podcast van de week.

Ik wens jullie nog een fijne groei-week toe en talk to you soon!

PS er komen in april niet 1 maar 2 plaatsjes vrij voor mijn jaarmentorship SoulMission Mastery’. Boek jouw gratis SoulFuel Sessie als je hier meer over wil weten. Vind je geen geschikt moment in mijn agenda, mag je me ook altijd mailen.

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve manager of ondernemer als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy Lauper
Deze vind je misschien ook leuk