Feeling the Feels – Schuld of Schaamte versus Vrijheid…

Ik werd gisteren wakker uit een droom met een gevoel van schuld. Of was het schaamte…?

‘Wat heb ik fout gedaan” was mijn eerste gedachte Reader!

Gelukkig registreerde ik vanuit de observatie van mijn reaktie hierop dat ik onmiddelijk in een gevoel van slachtofferschap ging staan.
Wat heb IK fout gedaan? Het kleine Krisje dus, dat onbewust nog steeds een gevoel van schuld met zich meedraagt. Dat gevoel van schuld kan zowel in mijn jeugdjaren als ancestraal gevormd zijn. Feit is dat ik me ervan bewust was dat dit gevoel me overviel en ik er onmiddelijk een verhaal aan vastknoopte dat ik iets fout had gedaan. De soulfueled leven podcast die ik vrijdag opnam met Séverine Bollaerts van VivEqui, gaat dieper in op dit ancestrale stuk – dus smullen maar van deze soultalk!

Maar als dit mijn programmatie zou blijven, beloofde het een dip zondag te worden, waar ik mezelf mijn plaats in het gezin, de liefde van en voor mijn partner en misschien zelfs het geloof in mijn missie in vraag zou stellen… Want bad thoughts never come alone…

Ik zocht naar een verklaring voor mijn plotste mood swing, en ja hoor onze vaderlijke planeet Saturnus bracht ons de emotionele energie van de Abundance of Spirit. Ook wel het gemoed of de ‘moods’ genaamd.

Deze energie is me goed bekend vanuit mijn eigen energie blauwdruk, zij het dan in mijn onbewuste aarde en in een ander smaakje. Maar in het geval van een transit als deze, was de kans dus groot dat ik de energie van buitenaf oppikte, en deze met mijn open emotioneel centrum vergrootte.

Saturnus is een traag bewegende buitenplaneet en dus zijn we als mens op deze Aarde dus wel even zoet met deze energie.

Nu heeft elke energie het potentieel om op het spectrum twee kanten uit te gaan, afhankelijk van het opkuiswerk en je authentieke zelfkennis en persoonlijke kracht.

In de lage expressie van deze ‘Spirit ‘ energie kan je geneigd zijn de confrontatie met je werkelijke emoties weg te duwen. Zo voeden ze een gevoel van klagen en schaamte en spelen we gemakkelijke het slachtoffer van onze omstandigheden. Een van de grootste mindvirussen als mens die onze realiteit klein en beperkt houden.

Aan de andere kant van het spectrum zit het vertrouwen in jouw eigen ‘SPIRIT’. Het vertrouwen dat het leven één groot zelf empowered creatieproces is en dat er een ‘geest, teacher, God’ in jou aanwezig is, waarmee je in staat bent om jouw eigen leven te creëren. In volle vrijheid volgens wat jij wil.

Het doorvoelen en transmuteren van je emoties vormt de spiegel die jouw innerlijke wijsheid cultiveert én jouw realiteit magnetiseert.

In de opgekuiste vorm helpen je moods dus om vertrouwen te hebben in jezelf, dankbaar te zijn voor wat je hebt en voluit op te dagen voor álles wat er al mogelijk is. Echt voelen maakt van ons een humane mens en creator in één.

Om de frequentie van deze emotionele energie te verhogen (en daarmee de trilling van jouw leven) worden we dus uitgenodigd om deze emoties gaan gebruiken als creatieve brandstof voor je ziel. En zo doorvoelde ik gisteren mijn emoties tijdens een creatieve mantra zang meditatie, en stroomde eindelijk de vorm voor het nieuwe Phoenix groepsprogramma uit mij:

Een energie portaal / groepscontainer voor 7 creators en visionairs die niet vies zijn van het diepere transformatie werk. We gaan onze unieke individuele human design sterktes samen exploreren en daarbij ook gebruik maken van de energetische sterktes van elkaar en de kosmische energie. Dit wordt een cocreatie programma zoals het simpelweg nog niet bestaat.

En nu ik het volledig doorvoéld heb, mag mijn mind met de uitwerking van het concept beginnen.

Ook hier ’the universe has our back’, want de planeten definiëren momenteel onze conceptuele mind via de keel door het kanaal van de structurering (43-23 kanaal). De gekste ideeën kunnen nu spontaan doorgang vinden ook al kunnen we dit niet dwingen of forceren. Ineens is de doorbraak daar.

Met onze Zon in poort 1, ervaren we momenteel de meest yin energie van allemaal. Het absolute beginpunt van Zijn in het identiteitcentrum zorgt voor de grootste capaciteit van pure creativiteit, mits we ons ook durven overgeven aan de verveling en de inspiratie, het niets doén, het om je heen kijken of in jezelf verzonken zijn zonder je zelf af te leiden van je zelf… Om dan uiteindelijk na een uur, dag, week, maand of zelfs jaar de puurste creatiekracht uit jezelf in de wereld te laten stromen, en iedereen met verstomming te slaan. Leg die gsm eens een tijdje weg, laat de TV uit en staat een lekker voor je uit. Benieuwd of het je lukt én wat er tot jou mag komen.

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Energy, Wellbeing en Human Design expert help ik jou als (hoog gevoelige) multipotential groeien naar een leven met meer zingeving en (relatie)geluk, dit zowel als waarden gedreven ondernemer als binnen je team & gezins relaties.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


Don’t die with your music still in you
Don’t die with your purpose unfulfilled
Don’t die feeling as if your life has been wrong
Don’t let that happen to you
Wayne Dyer


Deze vind je misschien ook leuk