Hoe je leven te structureren van complexiteit naar eenvoud?

“‘De bitch van de buurt’ zo noemde hij mij. En dat nog wel aan mijn eigen zoon, omdat hij zijn auto op mijn goedkeuren even in ons woonerf had geparkeerd. Het tekort aan respect is hier werkelijk schrijnend!”

Ik zit in alle rust te genieten van het zonnetje op een bankje in de stiltetuin en schets met mijn oliekrijtjes het liefelijk tafereel van een bankje onder een eeuwenoude appelboom.
Het gesprek op het bankje naast me is zo luid dat de inhoud ongesensureerd mijn oren en mijn brein binnen drijft.

Even later vertelt dezelfde dame aan haar publiek hoe ze een frequente bezoeker van de tuin aan de schandpaal had genageld omdat hij niet deed wat zij vroeg en hij daarop uitdrukkelijk hààr respect had gevraagd. Toevallig ken ik de bezoeker in kweste goed en is hij de meest vredelievende persoon die ik ken. In volle persoonlijke ontwikkeling om zonder het juk van een narcistische vader zijn leven bewust te leiden. Dus hoera dat hij zich niet zo maar eventjes liet commanderen door deze nogal ‘autoritaire’ dame.

Terwijl ik verder aan mijn eenvoudige oliekrijt schilderijtje werk valt het me op hoe wat zij van de ene persoon verlangt (respect) ook is wat een ander van haar verlangt. Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Ik bevraag mezelf of en hoe ik de dame later wil aanspreken op haar geroddel en haar wil wijzen op de resonantie van energie die ze over zichzelf afroept (haar behoefte maar ook haar eigen gebrek aan respect)…

Maar dan zou ik hetzelfde doen: ik zou een oordeel hebben over haar oordeel, en ik weet bijna zeker dat dit niét zal bijdragen aan de rust die ik zelf op deze plek mag ervaren . Ook betwijfel ik of de dame over voldoende zelf reflectie beschikt om het op de juiste manier binnen te nemen… Na dit aha-momentje merk ik aan mijn lichaam hoe dit alles me volledig uit mijn focus heeft gehaald. Hoe de eenvoud en pure essentie die ik voelde is weggeslopen naar de krochten van mijn geest.

Ik vlei me neer op het gras, sluit mijn ogen en doe de kirtan kriya meditatie. Ik voel mezelf terug helemaal in het hier en nu zakken. De zon op mijn huid. Het windje dat mijn haren streelt. Mijn borst die op en neer gaat op het ritme van mijn adem. How simple & sweet life can be…

Ik besef maar weer eens hoe we ons vaak laten meeslepen door de complexiteit van de buitenwereld. De ruzietjes die ontstaan vanuit onze eigen kind-wonden, de moeilijkheid om gevoelens onder de juiste woorden te brengen… De ‘orde der zaken’ die blijkbaar een bepaald stamien moet volgen, zoals het ten alle tijde respecteren (en niet tegenspreken) van ouderen…
En ik mag gewoon observeren en (mezelf) onderzoeken zónder te moeten oplossen of fixen. Laat dat maar aan anderen over.

En door néé te zeggen aan mijn nood voor interventie voel ik de ruimte in mezelf & mijn innerlijke glimlach terug keren.
Hé, Hé, wat een gedoe.

De Zon en de Aarde stonden de afgelopen 5 dagen in het kanaal 23-43, zijnde de kanaal van het structereren, wat mag zorgen voor mentale doorbraken. 🎧 Dit is de huidige energie van het kanaal van de structurering, nu te beluisteren op de SoulFueled Leven podcast 🎙. (aflevering 90).

Door in het hier en nu spontaan terug over zaken heen te denken en een mentaal besef opnieuw te assimileren (uit elkaar te halen en terug samen te stellen) zoals wanneer je wandelt of iets met je handen doet, kan er een heel nieuw inzicht tot doorbraak leiden. Belangrijk in deze is dat wàt je overdenkt iets mag zijn dat wat tot meer eenvoud en ‘simplesse’ in ons leven mag leiden in plaats van de zaken meer gecompliceerd te maken. En dat je wacht op de juiste uitnodiging, de juiste taal, de juiste plaats en het juiste moment om ergens uitdrukking aan te geven.

Ik gebruik hier graag het voorbeeld van de lamp of elektriciteit die als uitvinding ons leven aanzienlijk vergemakkelijkt heeft.
Grappige notitie hierbij is dat niet Edison in 1879 maar Humphry Davy in 1806 de eerste koolstof-lamp uitbracht én ongeveer gelijktijdig met Edison ook Thomas Swan de electrische lamp uitvond en patendeerde (waardoor in 1884 de Edison & Swan United Electric Company werd opgericht). Het illustreert mooi hoe een te gekke uitvinding, de juiste bekendmaking in simpele taal, tijdstip en publiek moet afwachten om aanvaard & getoond te worden als geniaal & vernieuwend en niet verguisd te worden als gek (vandaar de benaming van ‘a genius to freak channel’)

Met op 13/5 Uranus in conjunctie met de zon (in poort 23 assimilatie in lijn 5 / Stier op 23°) komen de doorbraken vaak op een heel vernieuwende expanderende manier tot stand. Enkele dagen hiervoor en hierna kunnen we voelen dat we eenvoud, rust en stabiliteit nodig hebben om deze energie goed door te laten komen zodat deze kan leiden tot een transformerende ‘kunde’.

De vraag van deze week is dan ook hoe jij jouw leven eenvoudiger kan maken om de essentie & de creatiekracht van het leven door jou te voelen stromen? Weg van de angst en in de richting van overgave en synchroniciteit.
Wat mag de focus van jouw leven zijn Reader?
@media only screen {* { word-break: break-word; }}
@media screen and (max-width: 384px) { .mail-message-content { width: 414px !important; } }

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve manager of ondernemer als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy LauperDeze vind je misschien ook leuk