Nieuwe Maan in stier : overgave aan jouw levenskunst – experiment

Het Surrender Experiment…

Ik kon vandaag geen betere gast hebben op de podcast dan Yana Pannecoucke!

Ik heb er dan ook lang op gewacht, en ook nu leek de verbinding in Bali nog even roet in het water te gooien. Maar de aanhouder wint en de timing was perfect!

Yana was gisteren jarig en haar geboorte kruis is ook gedeeltelijk de energie van de nieuwe maan op 8 mei om 5.21u.

Yana is een 2/4 self-projected projector met de Right Angle Cross of the Sphinx2. Haar Self Center (het G- of Identiteit centrum) is sùper gedefinieerd maar ze heeft zelf geen enkele motor energie. Die mag ze lenen van anderen. Maar voor de juiste energie (waar ook steeds ‘vreemde’ beïnvloeding of karma mee gepaard gaat) moet ze heel goed in kunnen tunen op haar eigen energie.

De juiste omgeving en de juiste mensen in haar intieme netwerk zijn daarin de belangrijkste instrumenten om de opportuniteiten te brengen en om intuïtief te kunnen beslissen welke uitnodiging voor haar klopt.

Maar haar openheid als projector met een vollédig open milt-, sacraal- en ego centrum (en ocharme één poortje gedefinieerd in haar ongedefinieerde emotioneel centrum) maken dat ze héél veel ‘vreemde’ energie binnen trekt om die dan te versterken. En dus is het heel belangrijk om haar eigen energie volop te accepteren en positief te benutten:

 1. Als natuurlijke 2-lijn (de kluizenaar) ontvangt ze veel geprojecteerde verwachtingen van anderen en moet ze daar goed doorheen ziften om haar energie intern te sturen naar wat voor haar natuurlijk voelt én waar ze haar talent verder in wil verfijnen. Zo-niet gaat haar energie alle kanten uit, niet ideaal voor een projector zonder eigen motor energie! Haar introverte 2-lijn energie is dus niet alleen bedoeld om zich op te laden maar vooral om haar eigen creatieve genius te doorvoelen en verfijnen. Op haar eigen unieke manier.
 2. Haar 4-lijns netwerk zal dan (veelal onbewust) zorgen voor het naar buiten dragen van haar talenten.
  Ze magnetiseert de juiste opportuniteiten met haar eigen authentieke energie.
 3. De belangrijkst poorten in haar incarnatiekruis zijn poort 2 en poort 1. De vrouwelijke ontvankelijke yin-energie en de mannelijke creërende yang-energie

Laat dat nu ook de energie zijn van de Aarde (1) en de Zon+Maan op deze mooie nieuwe maan op 18° in Stier (poort 2 in rolmodel lijn 6).

 1. Poort 1 = het mannelijke of de yang ‘zelf expressie’ (de creatie/het doen vanuit het zijn)
  Deze energie stroomt vanuit het G centrum naar boven naar de keel (=expressie)
 2. Poort 2 =de vrouwelijke of de yin ‘ontvankelijkheid’ (het zijn dat leidt tot doen)
  Deze energie pikt de sacrale baarmoeder of gut- energie op en laat deze in het G centrum instromen.

Of om het wat meer plastisch uit te drukken, intuïtieve buikgevoel goesting (2) creëert richting en iets doen vanuit creatieve zingeving leidt tot creatiekracht (1) en uiteindelijk ook tot individuele creatieve manifestatie (poort 8)

Voor de aandachtige lezer (jà dit is zeer abstracte en ontastbare ‘spirituele’ energie so bare with me) is het misschien duidelijk dat het zijn (2) eigenlijk moet komen voor het doen (1). De spirit vertaalt zich in de vorm – maar ook omgekeerd geeft de creatieve uitdrukking in een vorm, ook zingeving.


We spreken hier van de vrouwelijke intuïtieve energie die de mannelijke creatieve energie bevat . Eigenlijk horen ze bij elkaar. Zoals de yin en de yang ook bij elkaar horen, het ene kan niet zonder het anderen en omgekeerd – samen vormen ze een één-heid.

Om het even concreet te maken: Dit weekend voelde ik een sterke nood om alleen te ‘zijn’. Zaterdag lukte me dat niet helemaal door een opendeurdag van dochterlief en zondag had ik me op een verbindende Walk & Talk voor het goede doel ingeschreven. Maar zaterdag avond riep het lichaam me halt toe met een pijnlijke enkel en voet die telkens opspeelt als ik te veel in doe-modus zit. En als het lichaam spreekt, luister ik (meestal).
En zo zat ik zondag ochtend in mijn huispak te ‘zijn’ met mijn voetjes in een zoutbadje om van daaruit de inspiratie te voelen stromen om creatief te zijn. Er kwam ruimte vrij om een aquarel te maken en te journallen. Het verwachtingloos zijn was net wat ik nodig had om mijn inspiratie energie terug te laten stromen. Waarna mijn enkel om 16u helemaal geheeld was en een rustige wandeling naar de lekkerste ijsjesbar van de stad wel ineens een optie was.

Om in een spontaan bloeiend creatie proces te gaan hebben we absolute overgave nodig aan het proces. We mogen vertrouwen dat dit proces vanzelf zal ontstaan omdat het leven en de creatie altijd door ons heen stroomt en een lichaam heel duidelijk weet wat te doen, àls het hoofd zich niet begint te moeien met een verwachting of agenda.

Om te laten ontstaan wat mag ontstaan mag men zich dus loskoppelen van anderen hun energie en verwachtingen om in je eigen proces en eigen energie te kunnen staan. En vanaf dat men dat doet, begint de inspiratie te stromen en de energie te resoneren met wat jou zin geeft en volgen de synchroniciteiten zich op om deze energie ook met anderen te delen.

In Yana’s creatie proces als self-projected projector betekende dit dat ze haar eigen energie & buikgevoel mocht volgen naar Bali om daar te experimenteren met wat hààr energie is en waar zij mag zijn om zich vitaal te voelen in plaats van haar energie te voelen wegstromen.

Luister je mee naar onze boeiende SoulTalk inclusief een samenvattende reading?

PS Als dit voor jou Chinees is maar wél je volle interesse heeft, blijf dan niet bij de pakken zitten en ga je écht verdiepen in Human Design voor het diepere persoonlijke (en in het verlengde daarvan professionele) groei werk.
Het lijkt ingewikkelder dan het is wanneer je de échte fundamenten kent!
Yana volgde in 2021 het SoulMission traject en zit nu in haar 3e jaar Human Design experiment.
Haar leven heeft in die tijd enorme veranderingen doorstaan waardoor ze steeds dichter bij zichzelf komt en alles overboord gooit wat haar niet in haar hoogste energie dient. Dit heeft ertoe geleid dat ze nu, op 34-jarige leeftijd (!) steeds meer haar eigen hartsenergie durft volgen in plaats van zich haar leven te laten voorschrijven door anderen.

Met mij werken kan via de SoulExperiment Readings (online) & de SoulSabbatical (ofline) als zeer toegankelijke startpunten.
Voor een belichaamde zeer diep persoonlijke aanpak van avdvanced HD toegepast in jouw leven in combinatie met lichaamswerk en creatief systemisch+ mentaal/emotioneel werk is er het 1:1 Self Mastery jaartraject waar je op mijn onverdeelde ‘confidante’ energie mag rekenen. Twijfel je nog aan het een of ander of is het niet helemaal duidelijk wat je nodig hebt, boek dan een gratis SoulFueled Clarity Sessie in.


Deze vind je misschien ook leuk