Voorzichtigheid & Creativiteit om echt & puur ontvangen te worden

Had jij ook een week / weekend van stilstand én creativiteit Reader ?

De Zon spoorde ons in poort 12 aan om stil te staan en in alle voorzichtigheid te doorvoelen dat wat we zeggen ook is wat we bedoelen en of we dus juist ontvangen worden. En de Aarde ontpopt in poort 11 dan ruwe ideeën die kunnen bijdragen tot dat juist ontvangen worden, tot je creatiekracht te verspreiden om het collectief meer vrede naar de wereld te laten brengen.

Uiteraard gaat dit niet altijd van een leien dakje en worden we net nu extra getriggerd in ons gevoel van afgescheidenheid (slachtofferschap) en nemen mindvirussen het graag over van ons innerlijke idealisme en de discriminatie van onze beperkende ‘gedachten’ bij onze gevoelens.

De creatieve energie van onze ideeënpoort is niet puur bedoeld voor de verijking (of bevraging) van ons eigen leven maar wel voor het collectief. Deze mag dus gedeeld worden en dan door jou of door anderen opgepikt en verfijnd tot beeldend materiaal. Net zoals een film of boek eerst heel wat beeldmateriaal nodig heeft alvorens tot een eindproduct verwerkt te kunnen worden.

Ik heb de anekdote uit ‘Big Magic’ al vaker aangehaald maar de ‘gelijkstijdige ontdekking’ blijft één van mijn favoriete concepten die niet alleen in de wetenschap lijkt te bestaan maar ook in creatieve beroepen zoals een verhaal schrijven. “Als de tijd ergens rijp voor is doet datgene zich op verschillende plekken voor, net zoals aan het begin van het voorjaar de viooltjes opkomen.” Een gelijktijdige ontdekking is volgens Elizabeth Gilbert ‘gewoon’ een kwestie van inspiratie die zich probeert in te dekken door op meer dan één paard te wedden”.

Punt is dat de idee verspreid moet worden en dan opgepikt en met succes afgewerkt wordt doordat de idee de vasthoudendheid heeft om iemand met een open hart vol vertrouwen te vinden om taal en beeld te geven aan de idee & de vrede).

Met dit lange verhaal als omweg voelde ik de afgelopen 5 dagen heel wat creatieve content ideeën opborrelen die terug naar de basis van Human Design gaan. De basis van hoe de kosmische energie verloopt via de rave mandala cyclus, en de basis van de strategie van de energie types in ons leven maar ook in ons werk en ondernemen.

Want als je zo snel loopt als de manifesting generator sla je soms stappen over; en komt er een tijd (bvb met de zon in poort 12) dat je op je stappen hebt terug te gaan om de hiaten in te vullen en zo juist begrepen te worden.

De stilstand van poort 12 gaf me de tijd voor reflectie en vormde de brug tussen de behoefte van alleen zijn en de behoefte van juist ontvangen worden en ergens bij te horen vanuit de puurheid van je hart.

Enkel door regelmatig stilte te nemen en te reflecteren kan je jouw geest aanscherpen om anderen niet weg te duwen maar net vanuit jouw essentie te ontmoeten.

Zonder angst op afwijzing, angst om verkeerd begrepen te worden of om tout-court niet ontvangen te worden. Kijk naar de ander door jouw ogen en kijk naar jezelf waar jij jezelf en jouw waarheid / puurheid emotioneel nog inhoudt of terug trekt uit angst voor afwijzing of afscheiding.

Een mooie oefening op deze magische maandag!

Mijn boek groeit gestaag, en zoals vorige keer aangehaald heb ik verhalen nodig om mezelf verder te voeden. Deze verhalen vind ik doorheen het Human Design van klanten, vrienden en familie welke uiteraard ook vermeld zullen worden als referentie in mijn boek (indien gewenst). Wil je mogelijks voeding zijn voor mijn boek dan nodig ik je uit tot een incarnatiecross reading, aan een korting tarief van 5%. Dit voor readings (of soul sabbaticals) die plaats vinden in juni, juli en augustus, want ik hoop het ruwe materiaal echt wel klaar te hebben in september.


Love to all – Light to all – Peace to all.
Sat Nam 💚🙏


Deze vind je misschien ook leuk