Wat zijn energie transits?

Wat zijn energie transits?

In mijn insta stories vertel ik over de energie van de week.
Dit gaat over de transits of bewegingen die 13 planeten maken en die ons hier op aarde een smaakje geven van wat het is om mens te zijn.

Ze geven ons informatie over de toolbox met uitdagingen en creatieve krachten om tot de essentie van het mens-zijn te komen.

De planeten bewegen allemaal door de kosmos op hun eigen ritme. Buitenplaneten blijven jaren op dezelfde plaats staan maar de maan bijvoorbeeld verandert al om de 10 uur van plaats.

De plaats van de Zon bepaalt maar liefst 70% van de kosmische energie. In één jaar gaat ze door alle 64 poorten of hexagrammen, wat eigenlijk archetypes zijn van onze menselijke gaves of schaduwkanten en voortkomen uit de I Ching, een van de oudste taoistische orakel geschriften. Zo voegt ze universeel deze bepaalde smaak toe aan onze eigen energie.

Na 6 dagen krijgen we dan een andere energie die hier op volgt.

Het kan dus heel interessant zijn om te kijken naar deze transits en deze op je eigen blauwdruk te leggen om bepaalde gedragingen (sterkte of schaduw) te verklaren maar ook om rekening te houden wanneer je bij voorbeeld meer focus hebt, meer emotioneel gedreven wordt, of gewoon meer of minder ‘energie hebt of rust & alleen-tijd nodig hebt.

Deze additionele energie is uiteraard maar tijdelijk en geeft je wat extra flavor aan jouw menselijke pallet aan gedragingen te smaken.

De 64 hexagrammen hebben nog eens 6 profielen, die 6 profielen hebben nog eens 6 kleuren, die 6 kleuren hebben nog eens 6 verschillende tonen en ga zo maar voort.
Een mens had dit ongelofelijke geavanceerde systeem gewoon niet zelf kùnnen verzinnen.

Als humane wetenschapper en onderzoeker pur sang ben ik super geïnteresseerd in archetypische systemen. Ik ben echter ook een reiziger die in dit leven graag op ontdekking gaat en experimenteert met het ongeziene. Ondertussen wéét ik gewoon dat we hier echt niet zómaar neergeplant zijn in dit vleespak in dit leven.

Momenteel schrijf ik aan een boek om dit alles in duidelijke, niet wu-wu taal en met concrete verhalen uit te drukken.

PS Wil je hier graag aan meewerken met jouw blauwdruk, bied ik een korting van 5% aan op de incarnatie reading of de reading Bundle… Ook jouw SoulSabbatical kan dienen als inspiratie.


Deze vind je misschien ook leuk