Synergie, het pad van dominantie naar cocreatie & gemeenschap

The fellowship of the ring en heel de saga van the Lords of the ring, toonde ons hoe een gezamenlijk doel enkel in eendracht kan slagen, en hoe ondenkbare doorbraken mogelijk zijn als we in gemeenschap samen werken met anderen Reader

Zowel de Zon als Venus staan op dit moment in de energie van de gemeenschap en de communiteit (keelpoort 45 ‘de verzamelaar’) en doen ons nadenken over synergie, gemeenschap (cocreatie) en de schaduwkant van dominantie.

Toen ik gisteren in het zonnetje naar het stembureau liep, verbaasde ik me erover dat ik, uitgezonderd een enkele buur, al die mensen die samen met mij gingen stemmen helemaal niet ken. Voor zover het groepsgevoel en groepsbewustzijn in de stad dus.

Is het omdat we elkaar niet meer persoonlijk kennen dat we denken te moeten concurreren?

Via de media krijgen we constant impulsen door dat de wereld niet veilig is.
Veel mensen komen zo in hun oer-overlevingsbrein dat net zoals bij dieren, gericht is op angst en de overleving van de sterkste. En zo concurreren we dus met elkaar vanuit een, misschien wel verkeerd aangeleerd gevoel van onveiligheid en tekort.

Die schaduw van concurrentie en dominantie, die houdt onze wereld en onze gemeenschap klein en afgescheiden. Er is de dominantie van het mannelijke over het vrouwelijke, de dominantie van het doen over het zijn, de dominantie van de coach en de coachee, het logische linkerbrein over het creatieve gevoelsmatige rechterbrein.

Die dominantie houdt ons vast in oude patronen die eigenlijk niet meer nodig zijn.
We hebben het allemaal nodig en onze innerlijke wijsheid zou onze belangrijkste leraar moeten zijn.

Als we onze angsten uit het verleden doorvoelen en in het juiste perspectief plaatsen en onze onzekerheid voor de toekomst overstijgen door in het hier en nu aanwezig te zijn, dan zouden we misschien wel zien dat we vast houden aan zaken die misschien helemaal niet zo belangrijk zijn.

Wat betekent het hebben van een eigen huis of een vette bankrekening als je op je sterfbed ligt? Meenemen kan je het niet, en als we bij het vergaren ervan zoveel stress ervaren dat verslaving, burnout, depressie en zelfmoord dichterbij komen dan we zouden willen, wat heeft het dan voor zin?

Wat we vooral niet mogen vergeten is dat we het allemaal in ons DNA dragen om samen te werken om tot een hogere natuurlijke harmonie te komen en onze collectieve dominantie schaduw te overstijgen.

Toen ik gisteren in de namiddag met mijn creatieve spulletjes op een bankje in de stiltetuin ging zitten, nam ik rond me een heerlijke harmonie waar. Een groepje jongeren zat op de heuvel gemoedelijk te praten over hun eerste keer stemmen. In het hoge gras zat mijn vriend Maxime heel stil te spelen op zijn ukulele en op nog geen twee meter van hem vandaan, lag een meisje op haar yogamatje te genieten van de zon en de rustgevende tonen. Ook ik bleef niet lang alleen op mijn bankje, toen een oudere dame vroeg of ze naast me mocht komen zitten. Ik dacht heel even dat ze mijn privé ruimte zou innemen, maar na wat vriendelijk gekeuvel haalde ze al snel haar boek boven en zo zat ik te schilderen terwijl zij zat te lezen.

We leken wel een ‘community’ daar! Eentje waar ieder op zichzelf met zijn talent kon ‘zijn’ en toch bijdroeg aan de harmonie van het geheel. Het leven kan mooi zijn, als we het toelaten om dat het te laten zijn en we iedereen kunnen respecteren voor zijn eigen energetische meerwaarde!

Een belangrijke stap daar naartoe is voor mij het 9-center bewustzijn – iets wat ik heel graag verder wil uitdragen met een groep van change-makers om de wereld met meer acceptatie van onze uniekheid maar ook appreciatie van onze verschillen te besmetten. Het is de basis voor een nieuwe wereld realiteit met vrijheid als basis-waarde en empathie als toetssteen van ons menselijke overvloed-bewustwordingsproces.

In het kader van het energetisch thema van synergie en community ipv dominantie en concurrentie, plaatste ik mijn life-shift intervieuw door collega Samia Wielfaert door op de Soul-Fueled Leven podcast. Ben je nieuwgierig naar mijn lifeshift van de marketing & ICT wereld naar meer vrijheid en spiritualiteit dan is dit vers luistervoer!

Ik ben er zelf even tussenuit met de Soul-Fueled Leven podcast maar host je zelf een podcast show en wil je mij graag te gast om te praten over (jouw) Human Design, of ben je een podcast liefhebber en wil je me graag eens op de rooster gelegd zien op een andere favoriete podcast show laat mij/hen dat dan zeker weten. I am a girl on a mission en daar hoort verlegenheid of straalangst niet bij!

Waar kan ik jouw mee empoweren in jouw energie?

  • Tijdens het schrijven van mijn boek kwam er onverwachts ook een leuke cocreatie op mijn pad waar twee van mijn grote onderzoeks interesses samen komen: bewuste merkenvorming en persoonlijke ontwikkeling. Hierover snel meer!
  • In mijn boek met als werktitel ‘brandstof voor de ziel’ gebruik ik concrete ‘uit het leven gegrepen’ voorbeelden van Human Design cases. Droomde je al lang om als inspiratie te dienen in een boek dan is het nu de moment voor een diepgaande online incarnation cross reading.
  • De soulsabbatical is de perfecte besteding van een ‘holyday’ die je niet snel zal vergeten. Wil je dieper duiken in jezelf en/of de energie van je onderneming, en daarnaast jezelf ook een energetisch verwendagje schenken, dan is deze investering in jezelf er eentje van de duurzame soort.

Wil je graag stappen zetten in een belichaamde transformatie maar weet je niet hoé: dan is een SoulFueled Clarity Sessie een mooie eerste stap. Hier trek ik 45 min uit om aan de hand van jouw human design ideeën aan te reiken voor wat jouw volgende stap mag zijn. Hiervoor is de investering 77 euro, welke in mindering wordt gebracht als je in een reading bundel, sabbatical of jaartraject met me stapt.

@media only screen {* { word-break: break-word; }}
@media screen and (max-width: 384px) { .mail-message-content { width: 414px !important; } }

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve manager of ondernemer als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy Lauper


Deze vind je misschien ook leuk