The winds of Change : nieuwe maan in tweelingen

The winds of Change are coming Reader

Verandering en bewustwording om recht te zetten en bij te sturen wat scheef loopt, dat is het thema waar (de aanloop naar) nieuwe maan op 6/6 ons toe wil aansporen.

“De enige constante in ons leven is verandering” ,en toch is het de angst voor verandering wat ons als individu en als collectief verlamt.

Dat de enige constante verandering is, werd al sinds het begin van onze beschaving vastgelegd door filosofen als Plato en Heraclitus. En toch is het de angst voor verandering wat ons als individu en als collectief verlamt. En geeft routine ons daar het tegengif door een gevoel van controle over ons leven.

Wanneer de angst voor verandering ons ‘gezond verstand’ gaat overstijgen kan deze zich ontwikkelen tot fobieën, sociale angst, obsessief controle gedrag en uiteindelijk tot depressie.

Het hart heeft een eigen kleine brein dat het in staat stelt om onafhankelijk te leren, te herinneren, aan te voelen en interne beslissingen te nemen en stuurt zijn wijze signalen dan door naar het brein. Ons hartritme werkt dan als een soort morsecode voor het hart om te communiceren met het brein en de rest van het lichaam. Bij sterke emoties zoals frustratie of angst wordt de ademhaling sneller en oppervlakkiger en je hartritme onregelmatig.

Maar zoals je wel vaker hoort zijn we collectief de verbinding kwijt met ons voelen en hebben we het meestal niet eens door wat er in ons hart en lichaam gebeurt. We blijven doorduwen en zo geraken de paden van ons autonome zenuwstelsel (de verbinding tussen hoofd, hart en buik) uit balans.

We hebben dus een duidelijke leidraad nodig hoè om te gaan met verandering, en daar komt de energie van deze nieuwe maan ons te hulp door het thema van ‘omgaan met verandering en vooruitgang om ons bewustzijn (consiousness) collectief te vergroten’.

Stel dat je op avontuur wil gaan: je wil bepaalde destructieve gedragingen in jezelf veranderen, of je verlangt naar een nieuw soort relatie, misschien wil je een nieuw vak leren, of een nieuw leven uitbouwen door een nieuwe professionele uitdaging of nieuwe woonst.

Weet dan dat de verandering op één gebied ook effect zal hebben op al die andere gebieden. Als jouw bewustwording rond bepaalde zaken groter wordt, zal wat je vroeger graag deed, met wie je graag optrok, wat je lekker vond etc, óók mee veranderen.

Vandaar dat het dus belangrijk is om éérst jouw grenzen te gaan verkennen. Waar kan je jouw comfortzone van herhaling en gewoonte gaan open trekken en je klaar maken voor iets nieuws.? Hoe kan je jouw dagelijkse bestaan met een ander perspectief bekijken? En hoe kan je ook een klein beetje verveling en honger toelaten in die overgangsfase naar vooruitgang en verandering?

Je hoeft met andere woorden niet onmiddellijk naar een ander land te verhuizen, of je relatie op te blazen, maar misschien kan je je je wel inschrijven voor een cursus Afrikaanse dans en daar allerlei nieuwe mensen ontmoeten? Of misschien kan je wel al met de Duolingo app je Italiaans beginnen oefenen?

En leer daarbij om pauzes in te lassen en met een ander soort bewustzijn te kijken naar jouw spelende kinderen, de vogeltjes op het terras, de spinnende poes. Want het is door bewuster te connecteren met jouw dagelijkse realiteit dat het zaadje wordt geplant voor een limitloos bestaan, voorbij de grenzen van jouw/onze geest. Startend met het individu om dan uit te rimpelen naar het collectief.

Die kleine maar duidelijke stapjes vergroten je bewustzijn en vergroten de capaciteit om syncroniciteiten te herkennen en bruggen te bouwen naar vooruitgang door je intuïtie / buikgevoel terug te gaan volgen. Eerst zijn, dan doen en dan hebben… dàt is de enige juiste volgorde voor échte collectieve vooruitgang.

Want het enige waar we zeker van zijn ís verandering!

Nieuwe Maan oefening: zet je neer op je matje en doe een grondende oefening. Gebruik daarbij de beweging van je lichaam, zang & geluid en je adem. Ga na de meditatie onmiddelijk aan de slag met je Zelf Expressie schrijfmeditatie en doe eens niét je best om onzelfzuchtig te zijn:

  • Als het niet zo duur was, zou ik het volgende willen proberen :
  • Als het niet zo eng was zou ik het volgende willen uitdrukken :
  • Als het niet zo zelfzuchtig was zou ik het volgende proberen:
  • Als dit mijn laatste ldag was zou ik dolgraag deze persoon willen zijn:

Belangrijk hierbij is om jezelf niet te censureren, bij te sturen of te verbeteren: schrijf in flow zonder onderbreking tot je 3 bladzijden vol hebt. Distilleer hier één intentie uit en werk deze creatief uit. Zet deze op een plaats waar je hem dagelijks ziet en trek een foto die je als achtergrond op je telefoon plaatst. Observeer hoe de dingen zich ontvouwen om deze intentie te vervullen.

PS: er kroop vorige week een foutje in de datum van de SoulPreneur Cocreatie Cirkel: deze vindt deze vrijdag plaats, op 7/6. Ideaal om onze verse intenties ineens ook met elkaar te delen!

@media only screen {* { word-break: break-word; }}
@media screen and (max-width: 384px) { .mail-message-content { width: 414px !important; } }

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve manager of ondernemer als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy Lauper


Deze vind je misschien ook leuk