Meer Shwung in je leven als veelzijdige Highly Sensitive Sensation Seeker

“A Jack of all trades is a master of none, though oftentimes better than master of one”.

Dit gezegde wordt vaak gebruikt zonder het tweede gedeelte, en dan wordt het vertaald als ‘een duizendpoot is meester van niets…’

Aka de negatieve bias ten opzichte van mensen met een breed veld van mogelijkheden zonder afgelijnde specialisatie.

De wijze collectieve les van de energie van deze week zegt “bullshit”, want om tot meesterschap te komen is veelzijdigheid net een sterkte!

Even concreet Reader: stel je voor dat ik het tot één expertise had gehouden aka marketing & verkoop binnen de ICT sector. Dan had ik wellicht bakken geld verdiend, mischien wel een buitenverblijf in Italië alsook een dikke firmawagen onder mijn gat gehad (al laat dat laatste me compleet koud!).

Maar ik zou ook nooit kwalitatief consumenten onderzoek hebben gedaan en dan was de Jungiaanse psyscho-analytische benadering van motivaties (aka het dragen van maskers) mij vreemd gebleven.

Ik was na een onvervulde marketing carrière géén lening aangegaan om een nieuwe opleiding in kunstzinnig dynamisch coaching te gaan volgen

Ik zou wellicht ook nooit op de kundalini yoga mat zijn beland, zou nooit hebben ervaren hoe mijn hart en aura zich opende en zou me zelf ook niet zijn gaan verdiepen in de energie van de mens doorheen het endocriene hormonale stelsel en het chakrasysteem.

De intense ontmoeting met Shiatsu had wellicht nooit plaats gevonden… De Traditionele Chinese Geneeskunde, Human Design & astro-psychologie waren absoluut ver-van-mijn nogal logische bed gebleven.

Bovendien was ik ook nooit op het pad van de complementaire geneeskunde beland om mijn rug scoliose, defecte nierfilter, een steeds opflakkerend herpes virus en veelvuldige blaasontstekingen op een duurzame manier aan te pakken.

Ik had met andere woorden nooit het onderzoek geopend naar een béter preventief welzijn voorbij de meer oppervlakkig oplappende Westerse geneeskunde (hoe specialistisch sommige expertises ook kunnen zijn).

Maar: ik bleef dus niet hangen in de goed verdienende maar voor mezelf weinig vervullende ICT functies
Ondertussen ben ik van veel markten thuis en getuigt mijn CV van véle ervaringen in veel gebieden.

Waar ik die veelzijdigheid vroeger een groot nadeel vond (want wie wàs ik dan, zo zonder afgelijnde titel, beroep of specialiteit), werd dit mijn grote sterkte en mijn enthousiasme mijn belangrijkste kompas.

Mijn belangrijkste gevaren driehoek is wanneer ik me onverschillig begin te voelen bij iets, en de energie er echt niet (meer) is. Mijn focus gaat dan ook echt alle kanten uit, ik word zo lui als een marmot en laat me opslorpen door de vele afleidingen die de wereld ons gewillig toewerpt.

Mijn kompas als Hoog Gevoelige Sensatie zoekende (HSS) multi-potential is misschien iets meer veranderlijk dan dat van de meeste mensen, maar als ik mezelf toesta om me hélemaal in iets te storten waar ik zelf ook bewuster van word, dan weet ik dat ik veilig ben en dat het gaat stromen – omdat de ontvankelijke vrouwelijke flow en de meer mannelijke focus dan samen komen en ik mezelf in flowcus bevind.

Want zo lang je dag in, dag uit passioneel met iets bezig kan zijn ervaar je vervulling. En in die vervulling zit meesterschap. Aka het kanaal van de Golflengte of het Talent – waar door het samen komen van de Zon in poort 16 Enthousiasme/Skills en de Zuidelijke maanknoop inpoort 48 Bron/Diepte het universum nu zorgt voor een diepe hang naar zelf vervulling ( door jouw natuurlijke talenten) in functie van het verbeteren van het grotere geheel:

  • Hoe kan je meer (duurzame) Schwung in je leven brengen?
  • Welk nieuw gebied wil jij verkennen in jouw leven?
  • Sta je open voor uitnodigingen van het universum?
  • Durf je uit je eigen onverschilligheid te breken om je volle kleurenpracht verder te ontwikkelen?
  • Durf je ook stoppen met wat je tijdelijk niet of minder voedt (ook al is het ‘succesvol’)om je ten volle op iets nieuws, iets fris te richten?

Zelf geef ik graag het voorbeeld: na deze week neemt de wekelijkse Soul-Fueled Leven podcast even een rustpauze.
Ik wil me toeleggen op het schrijven van een boek en dit vraagt, naast mijn praktijk mijn volle enthoesiasme en vrijheid.
Wel sta ik nog open voor SoulTalks met gasten die me beroeren, zij het dan op mijn of hun podcast. Suggesties zijn altijd welkom!

Naast de tijdelijke laatste SFL aflevering van deze week kan je nog luisteren naar de Life-Shift podcast aflevering met Samia Wielfaert, waar ik zelf als gast mocht spreken over het nauw aan mijn hart liggende onderwerp van ‘vrijheid’.

In het kader van ‘je enthousiasme en schwung’ in het leven te verhogen kan ik volgende events van harte aanbevelen:

  • Het zeer verbindende live podcast event van PSGrow: What’s on your mind morgen (dinsdag 28/5 om 19.00u te Rumst) met Nelly De Keye over het thema Narcisme: hoe interessant wordt dat?!Een last minute kaartje scoren kan hier.
  • Wil je graag nieuwe soul-driven ondernemers ontmoeten (met de diepte van Human Design), vergeet je dan niet op de gastenlijst te zetten voor de SoulPreneurCoCreatie Cirkel van 3 juni (van 19.30 – 22.00u te Mortsel).

Hope to See / Feel you Soon!
Warm Liefs

X
Kristin


Deze vind je misschien ook leuk