De energie van ambitie en gemeenschappelijk groei

Hi darlings,

Vandaag is wederom een zetel-post. Man-lief bracht een buikvirusje binnen en enkele dagen na hem werd ook mijn lichaam zaterdag nacht binnenstebuiten gekeerd. Ik ga je de details besparen, but it ain’t pretty.

Gisteren was ik zo wiebelig in de buik dat ik enkel maar kon rusten, maar vandaag kreeg ik mezelf al wel terug overeind, en na een heerlijk verkwikkende koude douche heb ik mijn maandagse SoulFueled Leven podcast toch opgenomen.

De energie van de week is dan ook ambitie, en die drijvende kracht (in het wortel centrum) stuurt hopen adrenaline en stresshormonen in ons systeem om in actie te komen. Daarnaast controleert het ook de strijd- of vlucht reactie voor overleving in ons lichaam en laat ons gezond, of ongezond in actie komen om zaken op te starten.

Ambitie is dus één van de drijvende krachten die ons in beweging brengen. Dit kan een gezonde ambitie zijn die jou helpt om van dienst te zijn, om jouw unieke gave in de wereld bij te dragen vanuit jouw Zijn. Maar het kan ook een ongezonde druk zijn die zich vertaalt in de honger of wil naar –rupsje nooit genoeg- hunkeren naar steeds meer macht vanuit de kapitalistische interpretatie van Darwin’s survival of the fittest, waarbij je alles doet om meer geld te vergaren om hoger op de ladder te komen. In de omgekeerde beweging, kan je, zonder eigen innerlijke zingeving volledig verlamd geraken door deze druk van buitenaf, en zo in een depressie belanden waarbij je lichaam er alles aan doet om je net niét in beweging te brengen.

En voor je denkt: dit gaat totaal niet over mij, bedank dan toch maar dat mooie dak boven je hoofd, die lekkere appelbol op je bord en die baan in loondienst die er elke maand voor zorgt dat je misschien zelfs een deel kan opzij zetten voor die jaarlijkse vakanties.
De realiteit is dat 1% van de bevolking meer heeft dan 99% samen, en dan gaat het echt niet alleen over de aller-rijksten.

Ambitie maakt onze wereld gek, maar diezelfde ambitie kan onze wereld ook redden.
Het volledige kanaal (54-32) heet dan ook het kanaal van de transformatie, en dat gaat veel verder dan enkel het wereldse ‘opklimmen op de ladder’ om onszelf te verbeteren, vanuit een gevoel van ons afgescheiden voelen van onze bron.

De brandstof die ambitie geeft zoekt vervulling, en zoals jij als lezer van deze nieuwsbrief uiteraard al weet, zit die vervulling niet in de buitenwereld maar wel aan de binnenkant. En als je thuiskomt bij de meest authentiek versie van jezelf en vervulling vindt vanuit de binnenkant, kan je die energie ook gewoon laten stromen vanuit yin zijn. Als je weet wie je bent, waarom je hier bent en wat jouw purpose is, is het véél gemakkelijker om het streven los te laten en in overgave te gaan. Om te leven vanuit de vraag ‘hoe kan ik van dienst zijn’, ‘how can I be of service’. En als we allemaal van dienst kunnen zijn vanuit onze eigen unieke gave, passie en plezier in plaats van onze zwaktes te proberen te maskeren, zal die motivatie altijd genoeg zijn. En als we al die puzzelstukjes die in hun eigen volle persoonlijke kracht staan krijgen we terug één geheel. Het éénheidsdenken.

Louise Hay, Osho & Wayne Dyer hebben allemaal deze energie in zich en droegen dit eenheidsdenken uit om de wereld te verbeteren zonder zichzelf de aardse geneugten te ontzeggen. Het gaat dus niet om alle wereldse zaken te verbannen, maar wel om op een geïnspireerde en vloeiende yin manier jezelf én anderen te transformeren naar hun hogere potentieel.

De podcast beluisteren kan via deze link:

Wil jij jouw Human Design niet alleen kénnen maar het ook leven en mogelijks ook professioneel belichamen in alles wat je doet als humane onderzoeker of mensen-mens? Neem dan zeker eens een kijkje op de vernieuwde Phoenix Energy Circle pagina. Heb je hier nog vragen over of wil je me , vanuit jouw energie of expertise graag helpen om dit op de juiste afgestemde manier in de wereld te dragen, geef me dan even een seintje. Op donderdag 11/1 host ik om 16.00u een Phoenix Cocreatie zoom waar ook jij welkom bent met jouw input.

Tenslotte hierbij nog de vragen die deze week horen bij jouw Aligned -woord van het jaar- 6 januari – 10 januari
Zon in poort 54 – De Drive van de Ambitieuze Harde Werker = jouw WIE?

  • Welke interactie geeft mij het meeste voldoening / vernieuwing / erkenning / verrassing?
  • Wie zie ik als mijn tribe en mijn bondgenoten om de gemeenschap te laten groeien op aards en op spiritueel vlak?
  • Ontvang ik de voor mij juiste materiële uitwisseling voor mijn bijdrage bij het opklimmen van de ladder?
  • Word ik erkend voor mijn potentieel om hard te werken en zo succes te ervaren?
  • Sta ik open voor de (spirituele) transformatie die door en in mezelf plaats vindt?
  • Ben ik bereid om even een (materieel) ondergeschikte plaats in te nemen die mijn waarde op termijn zal verhogen (bvb door een kwaliteitvolle opleiding of een onbetaalde stage)?
  • Besteed ik mijn energie, tijd en middelen aan de juiste connecties, die me waarderen en ondersteunen in het vervullen van mijn missie en zingeving?

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Energy, Wellbeing en Human Design expert help ik jou als (hoog gevoelige) multipotential groeien naar een leven met meer zingeving en (relatie)geluk, dit zowel als waarden gedreven ondernemer als binnen je team & gezins relaties.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


Don’t die with your music still in you
Don’t die with your purpose unfulfilled
Don’t die feeling as if your life has been wrong
Don’t let that happen to you
Wayne Dyer


Deze vind je misschien ook leuk