Nieuwjaar Struggle én Nieuwjaarscadeau

“Spiritualiteit en Business gaan niet samen”.

“‘Soul’ aan je product- of bedrijfsnaam toevoegen, dat is veel te soft, dan kan je het wel schudden in de bedrijfswereld.”

“Als spiritueel coach of raadgever wordt je niet serieus genomen en kan je ook geen goed inkomen verdienen”.

Die beperkende overtuigingen wil ik graag doorprikken Reader in deze eerste lànge nieuwjaarsbrief op 1/1/2024.

Ik kom zelf uit een pretty harde bedrijfswereld. De eerste 7 jaar van mijn loopbaan werkte ik bij drie werkgevers in de ICT sector waar ik opklom tot Senior Sales Executive & Field Marketing Manager bij Intel. Hét Amerikaanse droom bedrijf als het aankomt op vernieuwing en veel geld verdienen. Ik kreeg de bons bij een collectieve ontslagronde en kon alleen maar blij zijn omdat ik terug ‘vrij’ kon vliegen uit mijn gouden kooi. Het ellebogenwerk en het moeten overhalen van resellers in een snel veranderende markt voelde niet integer en maakte me erg ongelukkig. Hoe sjiek de bedrijfswagen, hoe vet het loon en hoe comfortabel mijn werk-vrijheid ook was.

Uit deze zeer competitieve ego-gericht omgeving kwam ik na een sabbatjaar terecht bij mijn eerste grote liefde : onderzoek. Zij het dan wel in de commerciële variant van markt- en marketing onderzoek. Deze Rock & Roll omgeving paste me véél beter en mijn collega’s werden echte vrienden. Ik klom op tot senior research executive, maar na verschillende overnames stopte mijn groei weer door een tekort aan goesting. Ik wilde die grote banken helemaal niet nóg rijker maken. En ik wilde niet verantwoordelijk zijn om kinderen nóg meer ongezonde frisdrank, chips en chocolade te verkopen. En wéér boycotte ik de boel zelf onbewust door er stilletjes tussenuit te knijpen. Ik vroeg ouderschapsverlof aan om me te bezinnen en keerde enkele maanden met véél tegenzin terug. Toen ik door een hevig rugverschot een deadline niet kon halen, kreeg ik wederom een ‘bedankbrief’…

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Feit is dat de bedrijfswereld helemaal niet is aangepast aan onze noden als ontwikkelende mens en vooral als SPIRIT.

Dat we ons constant gekneld voelen tussen botsende belangen van werkgever en gezin, met modieuze termen als ploetermoeder en bumpervader als weergave van de dagelijkse uitputtingsslag als werkende mens, moeder, vader, zoon, dochter en alle andere rollen in ons moderne leven…

Maar drukte en actie betekent succes en succes geeft je eigenwaarde. En niet kunnen volgen is voor losers.

En dus ploeteren we maar door, ook al geven de burn-out en langdurige ziekte cijfers al lang aan dat verandering onvermijdelijk is.

Mensen die na een burn- of bore out, of langdurige chronische ziekte terug overeind krabbelen, geven zichzelf hierdoor vaak een ‘bedankbrief’. Ze knijpen, net als ik, uit de corporate mallemolen, gaan op zoek naar hun ‘genialiteit’ en hun missie en iets wat hun energie waard is, en vaak smijten ze zich wederom met overgave in het ‘druk, druk bezig zijn.

Het verschil met het slaafse werken voor een werkgever ligt dan in het feit dat ze zelf bewust kiézen voor het discomfort van hard werken om te kunnen volharden in iets wat zij wààrd vinden om voor te strijden. Uiteindelijk hebben we allemaal een innerlijke warrior die plezier haalt uit het openhartig strijden voor waar je vuurtje van gaat branden. Waar je dan plezier en voldoening uithaalt waardoor de energie die je geeft ook terug vloeit, en je vat dus veel minder snel leeg loopt.

Door je over te geven aan jouw dharma buigen de moeilijkheden die je in het leven onvermijdelijk tegen komt, zich ook om tot mogelijkheden.

Het is mijn missie om mensen hun SPIRITuele kant te laten ontmoeten en deze toe te voegen aan hun dagelijkse leven & werken vanuit zingeving. Ook binnen een corporate omgeving, de zorgsector of het onderwijs! Om je authentieke Zelf, je Spirit te mogen uitdragen in alles wat je doet. Je relatie, je ouderschap, je onderneming en jouw professionele loopbaan. Het maakt dat ik op 1 januari, met een kop thee en later een haver latte, in de zetel aan deze nieuwsbrief werk in plaats van in een roman te lezen of een wandeling te maken met man-lief.

In mijn 1:1 begeleiding naar het energetisch welzijn van mijn klanten gebruik ik hun Human Design blauwdruk als uitganspunt. Human Design, dat wordt berekend op basis van je exacte geboortemoment. Dàt vinden toch heel wat mensen behoorlijk spiritueel (en spiritualiteit & business gaat niet samen, remember?) en dus nog moeilijk te geloven.

Ook ik had er als kritisch denker mijn vragen en twijfels bij. Maar een goede onderzoeker kiest er voor om steeds te vertrekken vanuit een open mind, en toen ik me er echt begon in te verdiepen, kon mijn buikgevoel niet anders zeggen dan jàaaa, hier wil ik meer van weten, en daarna helemaal volgens mijn Human Design blauwdruk, er ook de belichaamde expert in te worden.

In mijn Advanced Reader Training ontmoette ik mensen van over heel de wereld. Een schare van kritische denkers , géén aanhangers van een of andere sekte, maar in hun eigen leven, relatie, ouderschap en business wel op zoek naar antwoorden en praktische tools om zichzelf en de wereld beter te begrijpen van binnenuit.

Het voelde letterlijk als thuis komen.
Human Design bood ons een taal, een taal om onszelf beter te begrijpen, om antwoorden te vinden waarom bepaalde zaken wel vlot lopen en anderen ons leeg zuigen of vooral in verweer laten gaan.

Die taal is mij dierbaar. Het werd een nieuwe manier van leven. Van het leven opslurpen in àl zijn facetten. Het meer waarderen van de verschillen en gelijkenissen met anderen. De diversiteit van ons aarde bewoners nog meer omarmen.

Je mag dat spiritueel noemen. Spiri wiri of wu-wu. Maar voor mij wérkt het. Om de wereld beter te begrijpen. Om meer te be-rusten. Om mezelf en anderen radicaal te accepteren en onszelf door onze eigen unieke energie te upliften. Nog meer te worden van wie je bent. Uniek, authentiek en overvloedig.

Dat dit ook een absolute meerwaarde biedt in het professionele leven als zelfstandig ondernemer kunnen ondertussen al heel wat mensen beamen. Maar dat het óók in de harde ‘corporate’ wereld mag zorgen voor een golf van ‘zielvolle’ vernieuwing, daar kijken toch nog veel mensen van op. Ons kleine nuchtere België landje zal altijd wel wat meer sceptisch achterhuppelen denk ik dan…

En dus nodigde ik mijn lieve vriendin en Advanced Reading Training collega Maggie Hilpisch uit voor een SoulTalk op de Soul-Fueled Leven podcast om te praten over haar ervaring met Human Design in haar professionele rol als director of business development bij Engel & Völkers Mineapolis. We praten in deze SoulTalk over Human Design in Real Life (als een projector mama van drie boys) én in Real Estate, waarmee zij bewijst dat Spiritualiteit en een harde Business wereld wél hand in hand kunnen gaan (en eigenlijk een major opportuniteit zijn).

Wil jij de taal van Human Design ook leren in al zijn facetten binnen een voedende en verbindende leer- en praktiseer MasterMind? Neem dan een kijkje bij het aanbod van de Phoenix Energy Circle en boek een vrijblijvend gesprek in als je wil weten of dit iets voor jou kan zijn.

Nog een kleine toegift als Nieuwjaars cadeautje voor mijn trouwe lezers:
In mijn woord Van het Jaar methode werk ik met de energetische tijdlijn om met meer klaarheid een nieuwe collectieve ervaring cyclus te starten op 21/1 (het energetische nieuwjaar met de zon in poort , de contractie.
Elke week geef ik jullie door middel van enkele reflectie vragen een puzzelstukje om tot jouw Woord Van het Jaar te komen om volmondig ja te kunnen zeggen tegen jouw dharma.

31 december – 5 januari
Zon in poort 38 – De druk van de Strijder = jouw WAAROM?

 • Wat is het waar ik voor vecht en waarvoor ik voor op de barricade wil springen
 • Wat draagt mijn energie bij in de waarde van mijn eigen leven en dat van mijn gemeenschap & tribe?
 • Waar voelde het strijden als suffering?
 • Wat zijn mijn hogere waarden, welke ‘strijd’ wil ik voeren, hoe voel ik me vrij?
 • Waar voelde ik dat mijn individuele integriteit dit jaar onderdrukt werd, wat wil ik niet meer tolereren in mijn leven?
 • Sta ik mezelf toe om helemaal uniek als mezelf op te dagen?
 • Waar ben ik zelf koppig in, en wat is de zin van mijn vastberadenheid en doorzetting?
 • Voel ik me in mijn volle kracht staan om op te staan voor waar ik in geloof en wat mijn leven waardevol maakt?
 • Hoe bekrachtig ik mezelf en hoe toon ik anderen de weg om op te komen voor zichzelf?
 • Wat ging er goed en wat werkte minder om mijn zingeving te voelen, de wereld in te dragen en uitgenodigd te worden om anderen te begeleiden met mijn licht, gave, sterkte ?
 • Waar bleef je te veel hangen in de gewoonte van een dagelijkse strijd leveren aan zaken die ons geen gevoel van vrijheid geven (maar wel een gevoel van valse veiligheid).
 • Voelt het alsof ik een eervolle strijd lever en léér ik zelf bij van mijn successen én falen?

Laat me gerust weten hoe dit jou mag dienen, altijd benieuwd naar hoe mijn ideeën mogen landen bij het uitdragen van jouw bijdrage aan de meer sociaal gedreven waterman tijdperk in 2024!

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Energy, Wellbeing en Human Design expert help ik jou als (hoog gevoelige) multipotential groeien naar een leven met meer zingeving en (relatie)geluk, dit zowel als waarden gedreven ondernemer als binnen je team & gezins relaties.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


Don’t die with your music still in you
Don’t die with your purpose unfulfilled
Don’t die feeling as if your life has been wrong
Don’t let that happen to you
Wayne Dyer


Deze vind je misschien ook leuk