De energie van ‘zelf’ liefde en de volle maan- vitaliteit om jouw levensgeluk te magnetiseren.

Het is kerstdag, de cadeautjes zijn uitgepakt en de gourmet ligt voor velen nog zwaar op de maag. Voor mij is het de ideale moment om te lummelen, mijn nieuwe geurkaars aan te steken en met de laptop op schoot en met heerlijke favorite CoffeeHouse muziek in de oortjes te doen wat ik eigenlijk het liefste van al doe: schrijven over mijn favoriete onderwerp zelfbewustzijn.

Want ook al heet het dan maanbrief, als jij hier al langer bent, lees je vast door al die maanstanden, planeten, opposities en conjuncties heen de diepere boodschap, dat we allemaal bestaan uit sterrenstof, met een zeer vergankelijke tijd om het grootste cadeau uit te pakken dat er is: het leven hier op Aarde.

En dat leven is bedoeld om lief te hebben, geliefd te worden en door alle groeipijnen en worstelingen heen je intens gelukkig te mogen voelen. En ook al zijn die geluksmomenten vaak momentopnames, die ook weer gevolgd worden door grote en kleine levenscrisissen, ze geven ons wel de vitaliteit als brandstof om telkens weer op onze pootjes terecht te komen, om al onze zintuigen open te zetten en te genieten van alles wat dit lichaam en aardse leven te bieden heeft.

De heerlijke geur van natte bladeren tijdens een boswandeling, de natte regen of warme zon op je gezicht, de wind door je haren, de smaak van een heerlijk fris glaasje water op je tong en uiteraard ook een bewuste aanraking van de fijne mensen waarmee je je omringt (of een zelf-voetmassage, ook heerlijk!).

Op kerst (en de aanloop ernaartoe ) ervaren we de energie van ons zelfgedrag. Een hele individuele energie die jou mag empoweren in jouw gedrag, in hoe jij in de wereld staat. Op de zesde dag (kerstdag) dat de zon in deze energie staat, is dit de gedraging van het rolmodel, waar je jezelf & jouw normen en waarden uitdrukt door je acties. Geen woorden maar daden.

Dus die liefde, waar we deze dagen zo vol van zijn: hoe zet jij die om in actie?

Hoe graag zie jij jezelf? Hoe kan jij liefde onvoorwaardelijk ontvangen en hoe toon jij jouw liefde voor de ander? Tip: het is niet door amper van je schermpje op te kijken als iemand je iets vraagt of man/vrouw- of dochter/zoon – lief thuis komt.

Zelf toon ik mijn liefde vooral door aanraking, door mijn knuffels en masserende handen. De man heeft gelukkig dezelfde liefdestaal (minus de massages). We zijn hier nogal een knuffelgezin. Al reserveert de achttienjarige dochter Uma haar knuffels vooral voor haar poezen en haar papa. Maar ze kan wel enorm genieten van kleine attenties als thee naar haar kamer brengen net zoals zij die graag heeft, de dag voor kerst nog nieuwe (van een specifiek moeilijk te vinden merk) inktvullingen voor haar te gaan shoppen of de sfeer in huis huis über gezellig te maken. Gelukkig is de oudste dochter Ella dan weer wel een grote knuffelaar en legt zij soms ook de handen op mijn schouders om even een massage te geven. De ene appel valt al wat dichter of verder van de boom dan de andere.

En hoe moeilijk het soms ook te aanvaarden is als de liefdestaal van de ander niet dezelfde is als de jouwe, elkaars grenzen daarin bewaren is óók een vorm van liefde. Ook dat is zelf-gedrag, en voor mij was het in mijn persoonlijke en relationele ontwikkeling ook echt een boeiend iets om mijjn bewustzijn hier naartoe te sturen én mijn geliefden hierover te bevragen. Meestal zijn er wel één of twee ‘gedragingen’ van de ander die jouw hart iets sneller laten slaan dan de anderen.

Dit zijn de vijf verschillende liefdestalen volgens relatietherapeut Gary Chapman:

1. Positieve woorden. Je bent vooral gevoelig voor complimenten en steunende woorden.

2. Tijd en aandacht. Je houdt ervan om samen te zijn, dat je je verhaal bij elkaar kwijt kan en wil vooral dingen met elkaar delen.

3. Cadeaus. Je bent gevoelig aan het tonen van waardering en liefde door de juiste attenties te mogen geven/ontvangen.

4. Dienstbaarheid. Je hart wordt groter als men iets voor je doet wat jij fijn vindt en/of men helpt door praktische zaken van je over te nemen of samen te doen.

5. Lichamelijke aanraking. Jij bent een knuffelpaal en een zoen of omhelzing zijn jouw manier om waardering te ontvangen voor wie je bent, om je op te laden en zelf ook te tonen dat je de ander graag hebt.

Benieuwd wat jouw liefdesgedragingen zijn, en hoe deze jou helpen om jouw joie de vivre te voeden om jouw vibratie omhoog te brengen in het dagelijkse leven, maar misschien ook wel in je levenswerk. Zo hou ik er enorm van hou om de ervaring van shiatsu massage, conscious touch en energy flow lichaamswerk te infusen in mijn SoulMastery jaartraject en de Phoenix Energy Circle.

Op 27/12 krijgen we nog een mooie volle maan in kreeft (met de zon in steenbok) die de energie van vitaliteit in jouw leven wil vergroten. Het ideale moment om even terug te blikken wat jou in het voorbije jaar véél energie gaf en waar je energie van weg stroomde… en wat je dus niét meer wil tolereren in het nieuwe jaar. Ook hier gaat het vaak over de kleine dingen, zoals een gewoonte om je dag te starten met het checken van je sociale media ipv een weldoend energy flow ritueel in te lassen én je dag te eindigen met een dankbaarheidsritueel dat heel de nacht mag doorwerken ipv door te bomen over een conflict of onzekere situatie.

In mijn nieuwe YouTube reeks ’t is the season for a new era & energy flow met Human Design bundel ik mijn beide passies Human Design en energetisch lichaamswerk. Zet vooral je meldingen aan, want deze reeks breidt zich regelmatig uit met nieuwe tips en toepassingen. Ik vind het ook heel fijn om hier jouw feedback over te ontvangen als je hier iets over wil delen.

En ik vind het uiteraard ook steeds leuk om feedback te ontvangen over wat deze nieuwsbrief voor jou mag betekenen, dank daarvoor aan ieder die me af en toe eens laat weten hoe mijn mailtjes hen mogen inspireren. Het wordt zéér geapprecieerd en het is een mooi tegengewicht voor de uitschrijvingen van mensen voor wie het niet (meer) resoneert (en dat màg ook!).

Nog een fijne kerst en jaar-uiteinde gewenst lieve Reader.

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Energy, Wellbeing en Human Design expert help ik jou als (hoog gevoelige) multipotential groeien naar een leven met meer zingeving en (relatie)geluk, dit zowel als waarden gedreven ondernemer als binnen je team & gezins relaties.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


Don’t die with your music still in you
Don’t die with your purpose unfulfilled
Don’t die feeling as if your life has been wrong
Don’t let that happen to you
Wayne Dyer


Deze vind je misschien ook leuk