De energie van blokkades als provocatie van jouw spiirit

De meerderheid van de mensen verlangt naar vrijheid maar trekt zich terug als ze geprovoceerd worden, Reader .

Wanneer je getriggerd wordt in je wonden en je humeur op de emotionele vibratie ladder de dieperik in gaat, trekken we ons terug. In de lage vibratie voelen we ons op zijn minst gezegd oncomfortabel en al te vaak vertalen we dit gevoel naar ons eenzaam, verlaten, niet gehoord of gezien voelen en trekken we de stekker eruit; alsof het voelen van deze ‘onaangename’ emotie een dodelijk virus zou zijn.

Echter wanneer je het gevoel zou nemen en dit echt en diep gaat doorvoelen, op fysiek, mentaal en energetisch niveau dan kunnen we gaan leren hoe elke stressvolle emotionele situatie ons een kans geeft om de angel die onze energie doorstroming blokkeert te voelen die onze evolutie en échte transformatie in de weg staat.

Door de provocatie of emotionele trigger die iets of iemand bij je ontsteekt krijg je brandstof om op ontdekking te gaan naar de vaak onbewuste bron van jouw lijden. En door dieper te gaan zoeken, kan je ook hoger rijzen. Arend gewijs.

Belangrijk hierbij is dat je zélf verantwoordelijkheid neemt voor je transformatie proces en je heling. Zoals de Arend zich uit het leven terug trekt wanneer zijn snavel en nagels bot worden en zijn verendek te zwaar. Hij breekt zijn snavel tot bloedens toe door in te beuken op een rots. Daarna pikt hij met zijn nieuw gegroeide bek zijn nagels en n veren uit om zichzelf terug te verjongen, waardoor hij 40 jaar langer kan jagen en goed kan leven.

Het is tegenwoordig ‘bon ton’ om te zéggen dat je ‘in een transformatie proces zit’, maar ís dat echt zo?
Zit je echt ín het proces of doe je er alles aan om het ontmantelen van de echte blokkade te ontlopen Reader?

In een proces zitten hangt voor mij niet alleen samen met je up of down kunnen voelen en dit gevoel met mildheid erkenning geven. Maar het betekent ook dat je wanneer de provocatie op je weg komt, je jezelf niet buiten spel zet:

  • door de ander te veroordelen om zijn emotioneel onderpresteren
  • door de ander zelf te gaan willen redden
  • door jezelf heel open en emotioneel aanhankellijk te gaan onderwerpen als slachtoffer of pleaser
  • door jezelf van het strijdtoneel te verwijderen zonder helderheid over wat de wortel van je gevoel nu echt is en geïnspireerd te gaan doen wat er nodig is om in de hogere emotionele vibratie te komen

Tegen mezelf en tegen mijn klanten zeg ik altijd: luister naar je blokkades want dààr zit het goud.

Toen ik vannacht een tijd wakker lag voelde ik de krop in mijn keel en voor ik het wist stroomden de tranen over mijn wangen en ving mijn lichaam de schokken op van mijn verdriet. Hello Zon op de eerste dag in de poort van de Provocatie (poort 39) met het doel om de emotionele hoogtes en laagtes van onze ervaring hier te leren appreciëren.

Er waren de dag ervoor lelijke woorden gevallen door dochterlief die haar angst en onzekerheden op mij projecteert in de vorm van verwachtingen. Verwachtingen waar ik als moeder en mens van vlees en bloed niet altijd kan aan voldoen.

Mijn open emotioneel centrum met mijn humeurige poort 55 vergroot vaak ook het humeur (of depressief gevoel) van anderen. Goed om klanten van op een afstand naar de blinde vlekken in hun eigen emotionele golven te laten kijken, maar voor mezelf in mijn eigen leven lijkt het soms alsof ik aan het bootje van mijn provoceerder hang en telkens kopje onder ga als die een boze neerwaartse golf neemt waarvan ik dan als oorzaak wordt aangeklaagd…

Maar, je bewust worden van dynamieken als deze zijn een mooie oefening om, zoals ik het mijn klanten ook leer, zelf niet bij de pakken te gaan zitten, maar echt te gaan voélen en luisteren naar je intuïtie om de bron van je blokkade te vinden door dieper te zakken in je lichaamswijsheid.

En zo kwam ik om 4.45u bij het mooie ochtendgloren in mijne nachtpon op mijn schapenvelletje terug helemaal bij mezelf door middel van een diepe buik adem en de hart-openende Sat Kartar meditatie. En zo vond ik de weg terug naar de vreugde en onbesuisde speelse energie die ik als kind ervaarde door te oefenen op mijn vliegkunsten door gewoon snel te lopen en met mijn armen te wapperen. Vrij en ongeremd. En geen moment geloofde ik niet dat ik, net als de koninklijke arend ook echt kon vliegen!

Daarna kroop ik terug mijn bed in en sliep als een roos.

Maar o wat zijn veel mensen het kwijt om hun proces echt te doorvoelen. Van de provocatie van je gemoed naar de dynamiek die dit als katalysator mag brengen in je relaties, je leven, je missie en je vervulling … tot je je bevrijd voelt van de gedachte als invulling bij de emotie. Desontdanks de vele trukjes van de geest die zorgen dat je veilig en onveranderd blijft zonder echt te transformeren…

Dankbaar ben ik voor de triggers die op mijn pad komen, mijn mix van energy flow bronnen die me altijd weer terug naar huis brengt én de sisters op mijn pad die met veel liefde ruimte voor me houden wanneer ik het zelf nodig heb.

Ik wens je deze week dus ook een week vol triggers en provocatie én het persoonlijke meesterschap om je ziel te bevrijden van alles wat je in een constante staat van boos, bitter, gefrustreerd, verveeld, machteloos of despressief houdt!

Ik hou graag de lantaarn voor je vast om jouw pad en blokkades wat meer verlichten te geven. Dit kan door een incarnatiereading (in de zomer met 5% koring), een live soul sabbatical of als je jezelf echt diepgaand mentorship gunt via het 1:1 Self Mastery jaar traject.

Voel je dat je hulp nodig hebt bij je transformatie maar weet je echt niet wat de volgende stap mag zijn, dan is een SoulFuel Clarity gesprek een laag drempelige mogelijkheid om kennis met jouw blauwdruk en mezelf te maken.

Dan wens ik je alvast eindelijk een fijne zomer en vakantiegevoel toe!

@media only screen { .email * { word-break: break-word; } }
@media screen and (max-width: 384px) { .mail-message-content { width: 414px !important; } }

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your Cosmic SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Human Design & Energy Wellbeing expert empower ik (hoog gevoelige) multipotentials in hun natuurlijke energie & authenticiteit, dit zowel als waarden gedreven creatieve manager of ondernemer als binnen de team & gezins relaties. Via advanced Human Design, energetisch lichaamswerk & kunstzinnig systemisch bewustzijn laat ik mensen graag thuis komen bij zichzelf om voluit hun true colours te laten schijnen in de wereld.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
Cindy Lauper


Deze vind je misschien ook leuk