Do you like ‘de gewonigheid’ in your ‘little’ life?

I think I like this little life… Do you too Reader?

Dit weekend was het verjaardag weekend in casa Naeyaert-Torbeyns.

Want alhoewel we dit jaar met ons gezin ook al een verjaar-weekend hadden in Maastricht, willen we de families langs beide kanten ook in de levensvreugde laten delen. Zéker nu mijn schoonouders er beiden niet meer zijn, is het belangrijk om dit familiegevoel in stand te houden. Hoe pijnlijk het gemis soms ook is, dit is wat er nodig is.

Maar laat ons zeggen dat heel de voorbereiding zoals het huis poetsen, de aankopen doen, taarten bakken, hapjes klaarmaken enz voor mij een ware uitdaging is om dicht bij mezelf te blijven. Niet dat ik dat niet kàn hé, ik sta bekend als een goede kokkin en verwen mijn gasten graag met de meer verfijnde Italiaanse hapjes, home made limoen kwarktaart, tiramisu en een chocoladetaart die best naast die van Le Pain Quotidien mag staan. En voor goede punten qua gezelligheid, daar haal ik ook graag het een en ander voor uit de kast (zolang het maar géén kerstboom is vóor de Sint!).

Maar dat het mij echt voldoening en vervulling geeft, néé dat kan ik niet zeggen.

De dag van het familiefeest lig ik om 10.30u nog in bed om de inspiratie die ik ’s nachts doorkreeg uit te typen op mijn gsm .
Mijn man loopt al vrolijk te stofzuigen en als hij daarbij ook nog braakballen van de poezen moet gaan opkuisen vloekt hij dat ik ook wel eens uit bed mag komen.

Ik voel me gepakt in mijn vrije wil en word zo terug in mijn kleine leiband-Krisje gekatapulteerd.
Mijn mams kon het immers ook niet laten om ons op zaterdag en zondag ochtend te onderbreken in onze slaap door veel huiselijk lawaai te maken en de hond ‘per ongeluk’ mijn kamer binnen te loodsen. Opstaan zouden we, en liefst van al op het uur dat mijn moeder bepaalde!

Ik voel de frustratie opkomen omdat ik de schrijfinspiratie on hold moet zetten (want jà er moet nog veel gebeuren voor de gasten komen), maar ik besef een seconde later wat een crème van een man ik heb…

Want het grootste deel van de tijd mag ik me wel volledig bezig houden met wat mij drijft, mijn grotere missie die het gezinsleven overschrijft. Om mensen thuis te laten komen bij zich Zelf. Om hun individuele energie en soultalenten te erkennen en de wereld op hun eigen manier mooier te maken.

Vanuit een gevoel van moeiteloosheid en overvloed in plaats van trekken en sleuren in een armoedig bewustzijn.

En mijn man die mag daarbij stralen vanuit zijn ancestraal geërfde energie om zijn gemeenschap zich geborgen en verzorgd te laten voelen. Als onderdeel van een geheel. Waarbij hij gemaakt is om leiderschap te nemen en de organisatie in handen te nemen…

Dit is waarvoor ik hem onbewust in mijn leven gekozen heb, als mijn veilig anker en de beste papa voor onze kroost. Zodat ik als humane onderzoeker kan uitvliegen om in het geheel der dingen in het watermantijdperk mensen hun éigen indiviudele plek in te laten nemen.

Dit weekend beseft ik eens te meer dat ik niet de coach ben die zichzelf verkoopt vanuit de tuin met een nieuw aangelegd zwembad, of de villa of het buitenverblijf in een te heet land. Of die elke week selfies neemt in een ander land, in een sterren restaurant met een sjieke high fashion outfit.

Wat allemaal inspirerend kan zijn, áls dat is wat jij wil en nodig hebt om helemaal gelukkig en diep vervuld te zijn. Zo te voelen dat jouw leven er écht toe doet.


Wat mij als mentor wél typeert is dat ik werk met de ‘gewonigheid’ van het leven. En hoe je het dagelijkse kan verheffen tot kunst.

Zo hadden de dochter en ik een heerlijk kookmoment. Sámen in de keuken. Ieder onafhankelijk bezig met zijn gerechtje, Neuriënd op haar muziek van Taylor Swift. Terwijl deze harmonie tussen ons beiden een jaar geleden echt ondenkbaar was.

Ook pink ik een traantje weg op het moment dat de dochter haar sociale angst overwint en het podium neemt om met haar keyboard en prachtige stem een heel gevoelig liedje te brengen voor een groep van zeventien mensen. Dit heeft achter de schermen heel wat erkenning en subtiele aanmoediging gevraagd.

En tegelijkertijd laat ik de man de dochter troosten als een laat cadeau van de overleden bomma en bompa de traantjes overvloedig laat stromen. Dit is hùn moment!

En de man, waarmee de liefde 3 jaar geleden nog helemaal op leek, straalt nu voluit vanuit de ruimte die hij krijgt om zijn emotioneel gedefinieerde standvastigheid volledig te omhelzen in zijn vaderlijke én moederlijke caring energie.

Laat mij in het geheel het onzichtbare werk maar doen om iedereen op hun plek en helemaal in hun individuele kracht te laten staan.

Want om dit te kunnen bereiken, heb ik me behoorlijk verdiept in de relatiedynamieken van ons gezin en heb ik mezelf uit het slachtofferschap van de afwijzing van mijn zorgende moederrol en niet meer nummer één liefdesbron van mijn partner gehaald.

Er staat deze week noge een twééde podcast klaar hoe kennis van de relatiedynamieken in je gezin of team enorm kunnen helpen om welvaart, fortuinlijkheid en meer relatiegeluk uit te nodigen in je leven.

En zo kan ik nu hoe langer hoe meer zeggen: yes I really like this ‘little’ BIG life!
Of om het in de woorden van Dirk De Wachter te zeggen, Ik hou steeds meer van de GEWONIGHEID, zonder me daarin klein te houden, laat dat duidelijk zijn 🙂 .

Energie Update:

Deze week
kunnen we met zijn allen sterk voelen welke richting we wilen nemen. Wat jouw unieke competentie en zijns ritme is, en hoe je hiermee kan en wil bijdragen in een groter geheel. Voel je hiertoe niet de ruimte te krijgen (van jezelf en anderen) en daar dus een compromis in te ‘moeten’ maken, steekt de non-self uiting van frustratie, boosheid, bitterheid of ontgoocheling gemakkelijk de kop op. En is het aan jou om te doorvoelen wat jou hier zo in heeft getriggerd. Hiervoor staat reeds een podcast klaar.

In de tweede helft van de week komen we in mijn geboorte-energie van de Sleeping Phoenix en wordt de queeste naar vrijheid en blijheid vanuit je eigen individualiteit nog sterker. Waarbij het overstijgen van de victimisatie van jezelf en anderen de grootste levensles is.

Wil je hier graag iemand bij om in jouw Self Mastery te gaan staan bij, dan weet je me te vinden.

Aanbod:

Ter verduidelijking: de losse human design readings gaan er alleszins voor nu een tijd uit.

Maar ik neem nog wel boekingen aan tot half december (ook als die later vallen).

Wat wel belangrijk is bij een losse reading is dat je vooraf goed aangeeft (en liefst zo specifiek mogelijk) waar je tegenaan loopt, zodat ik me ineens op die specifieke uitdaging kan focussen.

Je kan me boeken voor een basis reading van 75 min (227 euro) en een meer uitgebreide reading van 90 min (277 euro).

De Energy Flow-agenda met verbindende life events in de Reload staat in november en december goed vol: vergeet niet om jouw plaatsje te reserveren voor de Energy Flow Cirkel op 30/11, de SoulPreneur Cirkel op 1/12 of het Mantra-zingen met Lotte (Mantra Amrita) op 8/12.

Ik hoop jou binnenkort terug te ontmoeten en wens je een leven vol intentie, authenticiteit en dankbaarheid. Always remember to breathe…, smile & be grateful for the little things!

Sat nam / Namasté

Kristin Juliette
Your SoulFueled companion, moving beyond ourselves while having fun.

Als Energy, Wellbeing en Human Design expert help ik jou als (hoog gevoelige) multipotential groeien naar een leven met meer zingeving en (relatie)geluk, dit zowel als waarden gedreven ondernemer als binnen je team & gezins relaties.

https://www.kristinjuliette.be
https://www.instagram.com/kristinjuliettesoultosoul/

Spotify Soul-Fueled Leven Podcast


Don’t die with your music still in you
Don’t die with your purpose unfulfilled
Don’t die feeling as if your life has been wrong
Don’t let that happen to you
Wayne Dyer


Deze vind je misschien ook leuk